Conges: Migratie, vandaag en morgen (12 november)

Naar jaarlijks gewoonte organiseert Ondernemers voor Ondernemers (OVO) in het najaar een groot evenement. Dit jaar is het thema van het congres  “Migratie, vandaag en morgen” Zorgt meer ondernemerschap in het Zuiden voor minder migratie?

Jonathan Holslag is de keynote spreker en aan het Grote Debat nemen naast Jonathan Holslag en Vice-eersteminister Alexander De Croo ook nog een aantal prominenten deel. Assia Kanko (Polin), Eugenio Ambrosi (IOM), Hans Maertens (VOKA), Jean-François Maystadt (UA) en Sylvie Sarolea (UCL) vervolledigen het panel. Moderator is Freddy De Mulder (OVO).

Meer informatie: https://www.ondernemersvoorondernemers.be/wp/congres-migratie-vandaag-en-morgen/

 

Furia zoekt vrijwillig.st.ers voor de Vrouwendag

De 47ste Nationale Vrouwendag op 11 november 2018 vindt dit jaar plaats in Gemeenschapscentrum De Kriekelaar in Schaarbeek.Het resultaat na een jaar overleg met tal van partners is opnieuw een feministisch evenement om u tegen te zeggen. Voor de praktische organisatie zijn helpende handen altijd welkom. Heb je zin om een paar uurtjes te helpen? De mogelijkheden zijn legio. Vrijwillig.st.ers hebben uiteraard gratis toegang tot het dagprogramma van de Vrouwendag. Neem een kijkje op www.furiavzw.be voor meer details. Heb je interesse? Mail naar furia.vaneca@amazone.be.

Tijdelijke medewerk.st.er voor een project rond de geschiedenis van 50 jaar “tweede feministische golf”

Het Archief- en Onderzoekscentrum voor Vrouwengeschiedenis (www.avg-carhif.be) bewaart, ontsluit en valoriseert erfgoed met betrekking tot de vrouwenbeweging en gelijkheid v/m. Voor een publieksproject rond “50 jaar tweede feministische golf” werven ze een projectmedewerk.st.er aan.

Het takenpakket is dubbel: drie dagen per week bereid je een rondreizende tentoonstelling voor over de feministische beweging (1970-1985) en ben je sporadisch betrokken bij het uitwerken van andere onderdelen van dit project; de twee andere dagen gaan naar de collectieontsluiting.

Solliciteren kan tot en met 11 november.

Meer informatie: Vacature_AVG_Projectmedewerker

Symposium Gender & Emoties – 9 november

Op vrijdag 9 november 2018 vindt het symposium ‘Gender en Emoties’ plaats in de Faculteitsbibliotheek Letteren & Wijsbegeerte van de Universiteit Gent. Vijf sprekers presenteren hun onderzoek in sociale, culturele en politieke geschiedenis van gender en emoties. Het symposium opent met een lezing van Tine van Osselaer (UA).

Voor verdere info en inschrijvingen: Laura.Nys@UGent.be

Symposium Gender & Emoties – 09.11.2018

Gender equality through digitalization – The power of digital literacy in the Global South

What are the effects of digitalization on gender equality? How does digitalization affect women’s individual conditions and social positioning – in the family, community and society more broadly? What are the literacies of the 21st century?

The Advisory Council on Gender and Development (ARGO-CCGD) invites you to reflect on the questions on 19 October 2018, together with three international experts who have been invited to share their experiences in the fields of education and mobile economy.

More information

 

Fototentoonstelling ‘Gender diversity’ van fotografe Brigitte Boffin.

Elke samenleving creëert stereotypes.
Veilige herkenbare afspraken.
In die herkenbare afspraken wordt een mens opgesloten, wordt een mens onzichtbaar voor zichzelf en de anderen.
Onzichtbaar omdat ze niet kunnen worden wie ze zijn of omdat ze helemaal niet gezien worden.
Vergrendeld in hun zichtbare gender.
Met deze portretten wil ik elk van hen een verhaal geven.
Hen tonen in al hun diverse rijkdom en schoonheid.
Wij zijn allen gender.

Meer informatie: https://www.uantwerpen.be/nl/campusleven/ontspanning-engagement/cultuur/activiteiten-2018/gender-diversity/

Scriptieprijs DiverGent

De Beleidscel Diversiteit en Gender looft in samenwerking met de Dienst Welzijn en Gelijke Kansen van de Stad Gent jaarlijks een prijs uit voor de beste en meest vernieuwende masterscriptie waarin de gender- en/of diversiteitsthematiek een centrale rol speelt.

Inschrijven kan nog tot 5 oktober.

Meer informatie: https://www.ugent.be/nl/univgent/waarvoor-staat-ugent/diversiteit-en-gender/scriptieprijs-divergent/overzicht.htm

Gezocht: Furia zoekt babbelbox

Furia organiseert jaarlijks de Nationale Vrouwendag op 11/11. Dat is de vaste afspraak voor al wie gelijkheid v/m/x een warm hart toedraagt. Dit jaar zijn we te gast in De Kriekelaar in Schaarbeek. Het programma is een mix van debatten, workshops en uitwisseling.

Prostitutie en draagmoederschap zijn thema’s die nogal wat stof doen opwaaien. Het debat hierover op de Vrouwendag wil de blik van de bezoek.st.ers verbreden. Om na te gaan of dit ook gelukt is, willen we bezoek.st.er naar hun mening vragen in een babbelbox na afloop van het debat.

Zin om Furia te helpen bij het opzetten van deze babbelbox? Neem dan contact op met Sofie De Graeve op furia.sdegraeve@amazone.be.