Toelatingsvoorwaarden

Toelating

De eerste doelgroep van de nieuwe opleiding is academische bachelors vanuit de humane en sociale wetenschappen met interesse voor gender- en diversiteitsstudies. Ten tweede staat de master open voor masters uit alle studiegebieden die zich willen specialiseren in de gender- en diversiteitsstudies als interdisciplinaire opleiding volgend op een andere master. Ten derde is de master via het schakelprogramma toegankelijk voor professionele bachelors uit het studiegebied Onderwijs, Sociaal-agogisch werk, Gezondheidszorg en Handelswetenschappen en bedrijfskunde.

De master in gender en diversiteit is toegankelijk voor:

  • rechtstreeks vanuit de academische bacheloropleiding (of een combinatie er van): Academische bachelor in de studiegebieden archeologie en kunstwetenschappen; economische en toegepaste economische wetenschappen; geneeskunde; geschiedenis;  godgeleerdheid, godsdienstwetenschappen en kerkelijk recht; handelswetenschappen en bedrijfskunde; politieke en sociale wetenschappen; psychologie en pedagogische wetenschappen; taal- en letterkunde; toegepaste taalkunde; wijsbegeerte en moraalwetenschappen; rechten, notariaat en criminologische wetenschappen. Zie ook academische bacheloropleidingen die behoren tot gecombineerde studiegebieden
  • rechtstreeks vanuit een masteropleiding: Academische master in alle studiegebieden
  • na het slagen van schakelprogramma: Een diploma van een bacheloropleiding in het professioneel onderwijs binnen onderstaande studiegebieden (of een combinatie er van):
    • Onderwijs
    • Sociaal-agogisch Werk
    • Handelswetenschappen en bedrijfskunde
    • Gezondheidszorg

Voor meer info over de toelatingsvoorwaarden, zoals vragen in welk studiegebied jouw diploma zich situeert, en/of je kan doorstromen naar deze masteropleiding, contacteer trajectbegeleider Els Wille, Faculteit Letteren en Wijsbegeerte, UGent.

 ——————————————————————————————————————-

Buitenlands diploma

Meer informatie over hoe je met een buitenlands diploma kunt inschrijven, kan je nalezen op deze webpagina. Alvorens je kunt inschrijven, zul je een aanvraag moeten richten aan het international admission desk. Let op de deadlines die worden genoemd op bovenstaande website! Opgelet! De onderwijstaal van de opleiding is Nederlands. Dit betekent dat kennisniveau Nederlands B2 vereist is om de opleiding te starten (zie hieronder).

 ——————————————————————————————————————-

Taaltoelatingsvoorwaarden

De onderwijstaal van de opleiding is Nederlands. Dit betekent dat kennisniveau Nederlands B2 vereist is om de opleiding te starten. Meer info over de taaltoelatingsvoorwaarden en overzicht van geldige attesten, kan je hier raadplegen. Het attest moet geldig en beschikbaar zijn op het moment van inschrijving.