Stageplekken

Sinds de start van de opleiding (academiejaar 2014-15) liepen studenten stages bij een waaier aan organisaties en instellingen. Zo vonden studenten stageplekken bij:

  1. Overheidsinstellingen (Vlaams, Brussels Gewest, Stad Gent, Stad Antwerpen, Stad Kortrijk)
  2. Privé en particuliere bedrijven (zoals HR-bedrijven en/of diensten binnen ondernemingen die werken rond inclusie).
  3. Organisaties in het middenveld (zoals gelijke kansen, antiracisme, culturele instellingen, sociale geschiedenis, holebi bewegingen, seksuele gezondheid, educatieve instellingen, etc.)
  4. Onderwijsinstellingen en universitaire gender en diversiteit beleidscellen en onderzoeksgroepen.

Over het algemeen waren de stages een groot succes, zowel aan de kant van organisaties en instellingen, als aan de kant van de studenten.

Stagevacatures en mogelijke stageplaatsen

Studenten die ingeschreven zijn voor het vak Stage en/of over een UGent account beschikken, raadplegen voor meer informatie over nieuwe stagevacatures en mogelijke stageplaatsen het elektronisch leerplatform Ufora van de UGent. Zie vak ‘Stage’.

Studenten kunnen evenwel op basis van informatie over organisaties, bedrijven en instellingen zelfstandig solliciteren voor een stageplek waarvan de werking aansluit bij een thema en/of opleidingsonderdeel van de master Gender en Diversiteit. Zij consulteren hiervoor vooraf de Stagehandleiding op Ufora.

Organisaties, bedrijven en instellingen die graag een stagiair ontvangen, consulteren de Stagehandleiding voor stagevers (of nemen contact op met de stagecoördinator van de opleiding, Dr. Corine Van Hellemont op Stages.Magedi@UGent.be.

Enkele organisaties waar studenten eerder stage liepen (onvolledige lijst)