4 december: Studiedag 10 jaar transgender beleid in België

Op dinsdag 4 december 2018 organiseert het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen (IGVM) een studiedag over de sociale en juridische situatie van trans personen in België, anno 2018 met een samenvatting van het verleden en blik op de toekomst.

Verschillende experts lichten vervolgens de ‘state of the art’ op hun domein toe.

Prof. dr. Joz Motmans, coördinator van het Transgender Infopunt, stelt de resultaten van het nieuwe onderzoeksrapport ‘Leven als transgender persoon in België, tien jaar later’ voor. Het rapport handelt over de sociale en juridische situatie van trans personen in België, meer bepaald over discriminatie en ervaringen van trans personen. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van het IGVM.

Staatssecretaris van Gelijke Kansen Zuhal Demir geeft een uiteenzetting over het federaal gelijkekansenbeleid voor trans personen.

Andere sprekers, waaronder vertegenwoordigers van de transgender beweging en de vrouwenbeweging, zullen in gesprek gaan over concrete situaties waar trans personen dagelijks tegenaan lopen.

Praktisch
De studiedag gaat door op dinsdag 4 december 2018 in zaal Storck, Ernest Blerotstraat 1, 1070 Brussel, aan het station Brussel-Zuid.

De studiedag is gratis, maar inschrijven is verplicht en kan tot 30 november via de website van het Instituut:: https://igvm-activiteiten.be/nl/event/25/4322