WE NEED TO TALK ABOUT FEMINISM – Donderdag 9 maart

1200x444+C_thumbBinnen de reeks ‘ We need to talk about …’ organiseert  Het Geuzenhuis op donderdag 9 maart 2017 (20u) een gespreksavond over feminisme.

 

Wat is de toekomst van het feminisme? Feminisme lijkt terug mainstream te worden, getuige de grote opkomst op de vrouwenmarsen tegen Trump, of vrouwen als Murielle Scherre, die ongegeneerd hun okselhaar laten staan als vorm van protest. Tegelijk blijft feminisme voor velen een vies woord, waarmee ze zich liever niet associëren. Intussen woeden er onder feministen bitsige discussies. Zijn genderverschillen louter het gevolg van socialisatie, of speelt onze ‘natuur’ ook mee? Kan Beyoncé een uithangbord voor modern feminisme zijn als ze in elke videoclip in lingerie staat te dansen? Kortom, het is tijd dat we eens praten over feminisme.

Heleen Debruyne en Griet Vandermassen zijn uitgenodigd voor het gesprekspanel.
Heleen Debruyne is schrijfster, historica en kenner van de geschiedenis van de feministische beweging. Ze is ook de bezieler van de podcast Vuile lakens, een podcast over seks, lichaam en alles waar je in keurig gezelschap niet durft over te praten. Haar roman De Plantrekkers verscheen in het voorjaar van 2016.
Griet Vandermassen is filosofe en auteur van Darwin voor Dames. Ze bestudeert de spanningen tussen feministische theorie en evolutietheorie.
De avond wordt in goede banen geleid door Cathérine Ongenae. Cathérine is antropologe en cultuurwetenschapper, maar werkt als journaliste. Ze is (co-) auteur van het succesvolle boek #Seksisme (Nee, wij overdrijven niet!).

Toegang is gratis en inschrijven kan via deze link.