Vlaamse scriptieprijs

De Vlaamse Scriptieprijs is dit jaar aan zijn veertiende editie toe. Met de prijs wil Scriptie vzw het werk van aanstormend wetenschappelijk talent onder de aandacht brengen van het grote publiek. Bachelor- en masterstudenten aan Vlaamse hogescholen en universiteiten maken kans op 2.500 euro en heel wat media-aandacht.

De studenten worden uitgedaagd hun eindwerk (bachelor- of masterproef) om te zetten in een vulgariserend artikel van max. 1.000 woorden. Dankzij media-partners als Metro, Belga, Eos en Klasse verschijnen deze artikels op regelmatige basis in de pers. We bundelden een aantal recente voorbeelden in onze Vlaamse ScriptieKrant 2015.

Naast de overkoepelende Vlaamse Scriptieprijs maken eindwerken rond pedagogie & educatie; innovatie & technologie, of exacte wetenschappen respectievelijk ook kans op de Klasseprijs, de Agoriaprijs of de Eosprijs ter waarde van 500 euro. Wie de Agoriaprijs wint, krijgt bovendien een opleiding ter waarde van 9.495 euro aan de Vlerick Business School aangeboden.

Bij deze warme oproep om uw studenten aan te moedigen zich in te schrijven. Dit kan t.e.m. zondag 4 oktober 2015 via een online inschrijvingsformulier op http://www.scriptieprijs.be/inschrijvingsformulier

De Vlaamse Scriptieprijs staat bekend als de meest prestigieuze scriptieprijs in Vlaanderen en levert ook de betrokken onderwijsinstelling en promotor een mooie vermelding op. De prijs draagt daarnaast bij tot de digitalisering van wetenschappelijk onderzoek door publicatie van alle deelnemende scripties in de online scriptiebank.