Uitnodiging Studiumlezing Frank Westerman

studium generale hogent gilly coeneVanuit Studium Generale wordt op dinsdag 12 april een Studiumlezing van Frank Westerman georganiseerd. De lezing start 20:00 in de Miry Concertzaal, Biezekapelstraat 9, 9000 Gent.

Schipbreukelingen op vreemde kust

Frank Westerman is een Nederlands journalist en schrijver. Zijn boeken verschijnen in verschillende talen en hij won reeds verscheidene prijzen, waaronder de Gouden Uil in 2005 voor El Negro en ik. Westerman licht al een tipje van de sluier op over zijn Studiumlezing:

‘Stel: je spoelt aan op vreemde kust – is het kompas van je identiteit dan op slag onklaar? Niet alleen de continenten zijn op drift, ook hun bewoners.’

In deze lezing geeft Frank Westerman zijn visie op identiteit en laat hij vragen aan bod komen die brandend actueel zijn: Welke identiteit krijgen de vluchtelingen van vandaag aangemeten wanneer ze in Europa aankomen? Hoeveel vat hebben ze daarop? Worden ze altijd als ‘de ander’ bestempeld? Worden ze altijd in de eerste plaats als vluchteling bekeken en wat doet dat met hun eigen individuele identiteit?

Deze lezing wordt mede mogelijk gemaakt dankzij boekhandel Limerick.

De lezingen zijn gratis voor studenten, niet-studenten betalen € 5. Meer informatie? http://studiumgent.be/algemene-info/