Open Call: ROOTS: Students for reproductive justice

Open Call: ROOTS: Students for reproductive justice
Wil jij je inzetten voor gendergelijkheid en reproductieve rechtvaardigheid? Zin in een buitenlandse ervaring? Wil je via masterclasses en take-overs leren van experts?
ROOTS: Students for reproductive justice is een project van UCOS dat jongeren de kans geeft om via masterclasses en een buitenlandse uitwisseling onderzoek te doen naar gendergelijkheid en reproductieve rechtvaardigheid.
Wat houdt ROOTS in?
BIPOC* en queer stemmen in conversaties rond gendergelijkheid en seksuele gezondheid blijven nog al te vaak onderblicht. Als deelnemer breng jij hier mee verandering in!
Hoe? Samen met 11 andere jongeren bepaal jij mee het publieke debat via take-overs van media- en entertainmentkanalen. Je brengt er onderbelichte verhalen tot bij je favoriete podcast, museum, event of tijdschrift! Hiervoor volg je workshops over de thema’s en skills en trek je op vijfdaagse buitenlandse uitwisseling om met jongeren over de landsgrenzen heen uit te wisselen.
Om deel te nemen heb je geen voorkennis nodig – alleen een gezonde dosis nieuwsgierigheid en motivatie! En niet onbelangrijk: wij dekken de kosten.
Zin om je in dit project te smijten? Lees hier alle belangrijke info!
Inschrijven is mogelijk tot en met 14 mei.
Wie deelneemt kan hiervan 180u laten meetellen voor zijn/haar/diens G&D stage in 2024-25.
Tot dan!
Team UCOS
*BIPOC is een acroniem uit het Engels dat staat voor Black, Indigenous en People of Color