Documentairereeks She They Us gevolgd door nagesprek – De Roma (7 maart 2024)

Op 7 maart, aan de vooravond van Internationale Vrouwendag, vertoont De Roma een  documentaire over intersectioneel feminisme, gevolgd door een nagesprek.

De documentairereeks She They Us volgt 7 verschillende mensen uit België en Nederland, van muzikante Charlotte Adigéry en wetenschapster Angélique Van Ombergen, tot cultuurwerker Fatima-Zohra Ait El Maâti, en huishoudhulp Mieke Van Hove. De afleveringen rond thema’s als veiligheid, ouderschap en wetgeving tonen hoe de personages dagelijks omgaan met discriminatie op het kruispunt van gender, seksualiteit, huidskleur, klasse en religie. Elk op hun manier strijden ze voor een wereld die beter past bij hun leven, lichaam, werk en liefde.

Na de vertoning van de aflevering Protest volgt een nagesprek met één van de makers, Zaïde Bil, en twee protagonisten: Fatima-Zohra Ait El Maâti, die werkt aan safe(r) spaces voor moslima’s in Brussel, en Mieke Van Hove, die zich inzet voor betere verloning en werkomstandigheden voor schoonmaakpersoneel. Samira Azabar van het feministisch collectief BOEH! modereert.

Meer info en tickets via deze link.