Stageplekken

Sinds de start van de opleiding (academiejaar 2014-15) liepen studenten stages bij een waaier aan organisaties en instellingen. Zo vonden studenten stageplekken bij:

  1. Overheidsinstellingen (Vlaams, Brussels Gewest, Stad Gent, Stad Antwerpen, Stad Kortrijk)
  2. Universitaire gender en diversiteit beleidscellen (UGent, KULeuven)
  3. Universitaire onderzoeksgroepen (UAntwerpen)
  4. Organisaties in het middenveld (zoals gelijke kansen, antiracisme, culturele instellingen, sociale geschiedenis, holebi bewegingen, seksuele gezondheid, educatieve instellingen, etc.)

Over het algemeen waren de stages een groot succes, zowel aan de kant van organisaties en instellingen, als aan de kant van de studenten.

Hieronder vind je een lijst met plaatsen waar studenten eerder stage liepen (onvolledige lijst). Binnenkort wordt een lijst van stage-opdrachten geplaatst om zo voorbeelden te tonen van wat een stage kan inhouden. Echter, de kans is klein dat precies dezelfde stage-opdrachten opnieuw kunnen worden gedaan. Stage-opdrachten zijn altijd afhankelijk van actuele ontwikkelingen en lopende projecten binnen organisaties, bedrijven en instellingen.

Studenten kunnen op basis van informatie over organisaties, bedrijven en instellingen zelfstandig solliciteren voor een stageplek. Verdere tips en gegevens over contactpersonen zijn te vinden in de Stagehandleiding op het elektronisch leerplatform van de UGent (beschikbaar vanaf half september). Organisaties, bedrijven en instellingen die graag een stagiair ontvangen, kunnen contact opnemen met de opleiding. Eventuele stagevacatures worden verspreid onder de studenten.

Organisaties waar studenten eerder stage liepen (onvolledige lijst)