Lucas De Man, Ahmet Polat en Rashif El Kaoui – De man

De man verkeert in crisis en past niet altijd goed in de huidige samenleving. Creator en tv-presentator Lucas De Man (35), fotograaf Ahmet Polat (39) en schrijver en audio-kunstenaar Rashif El Kaoui (28) zijn gegrepen door dit onderwerp en hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar wat het vandaag de dag betekent om man te zijn. Meer dan 180 mannen hebben zij geïnterviewd; wetenschappers en mannencoaches, imams en arabisten, barbiers en motorrijders.

De drie makers komen uit verschillende culturen, werelden en disciplines: Lucas is een Vlaming in Nederland, Ahmet Turks-Nederlands en Rashif Vlaams-Marokkaans. Ze zien zich geconfronteerd met de tegenstrijdige verwachtingen rondom man-zijn. Het belangrijkste doel van hun grondige onderzoek is om het begrip mannelijkheid breder te maken. Het resultaat is een eerlijke rollercoaster door de wereld van de man met beeld- en geluidsfragmenten over vaderschap, agressie, kwetsbaarheid, religie, vrouwen en intimiteit.

  • Wanneer? 31 januari 2018, 20:15
  • Waar? Grote Zaal van Arenberg
  • Meer informatie: deze link
  • Website De man is lam
  • Interesse in tickets aan een lagere prijs? Contacteer Joke.Druyts [at] arenbergschouwburg.be en vermeld dat je student van de master Gender & Diversiteit bent!