Inschrijving

Inschrijving 2018-2019

 

Stap 1: Hoofdinschrijving UGent

De master Gender en Diversiteit is een interuniversitaire master en wordt gecoördineerd aan de UGent, Faculteit Letteren en Wijsbegeerte. Daarom moet je je allereerst inschrijven aan de UGent.

Informatie over de procedure van inschrijving aan de UGent kan je nalezen via deze link. Een voorinschrijving als student bij de Master Gender en Diversiteit kan je online in orde brengen.  Vervolgens kom je langs in Gent voor de definitieve inschrijving. Dat kan vanaf 2 juli 2018 tem 21 september 2018. Opgelet! Kijk de sluitingsdagen na.

Meer informatie over laattijdige (her)inschrijving, kan je via deze link raadplegen.

Stap 2: Samenstelling curriculum

Na inschrijving dien je – via oasis.ugent.be – jouw curriculum samen te stellen en voor te leggen ter goedkeuring (deadline 10 oktober 2018 – meer info via deze link).

Op basis van jouw samengesteld curriculum, doe je de nodige inschrijvingen als gaststudent bij de patnerinstellingen (zie stap 3). Naast gastinschrijving, dien je in de partnerinstellingen vaak ook nog eens de specifieke vakken te registreren die je aan de partnerinstelling zal volgen (zie onderstaande procedures en info).

Meer info over het wijzigen van een goedgekeurd curriculum kan je hier terugvinden. Je registreert deze wijzigingen eerst aan de UGent en brengt daarna de betrokken partnerinstellingen ook op de hoogte.

Opgelet! Ben je nog niet ingeschreven in de instelling van jouw nieuwe keuze? Schrijf je dan zo snel mogelijk in als gaststudent aan de instelling van jouw nieuwe keuze(s).

Stap 3: gastinschrijving partnerinstellingen

Om toegang tot de faciliteiten van de andere instellingen te krijgen, inclusief elektronische leerplatforms van stam- en keuzevakken die je wenst te volgen, moet je je ook als GASTSTUDENT inschrijven bij de partnerinstellingen. Als de inschrijving aan de UGent in orde is, dien je dit zo vlug mogelijk te regelen. Het inschrijven als gaststudent aan de andere instellingen brengt geen extra kosten met zich mee.

Bij inschrijvingen als gaststudent heb je vaak je UGent inschrijvingsbewijs nodig. Dit bewijs kan je vanaf de dag na inschrijving zelf downloaden en afdrukken vanuit oasis.ugent.be (inloggen met jouw accountgegevens).

Aan alle partnerinstellingen kan de inschrijving als gaststudent online. Zie voor de nodige informatie:

 


Studiegeld 2018-2019

Enkel bij de hoofdinschrijving aan UGent moet er studiegeld betaald worden. Alle info over de berekening van het studiegeld kan je hier raadplegen.

Gastinschrijvingen aan de partnerinstellingen zijn gratis.